پماد مفناید
پماد مفناید

پماد مفناید چیست؟ موارد استفاده و عوارض

مفناید استات به صورت کرم محلول در اب ۸۵ درصد و محلول ابکی ۵ درصد وجود دارد.نام تجاری ان سولفامیلن است و در ساخت دیواره سلول اختلال ایجاد میکند.

اثر بخشی این دارو نسبت به دیگر انتی بیوتیک های موضعی بیشتر است.همچنین نشان داده شده است که مفناید علیه طیف وسیعی از میکرو ارگانیسم ها به خصوص علیه سودوموناس ایروژنیزا و کلستریدیوم نیز موثر است.

در موقع استفاده از مفناید باید به نکات ذیل توجه کرد:

  1.  مفناید حتی الامکان روزی یک بار در روز به موضع مالیده شود.استفاده طولانی از ان باعث کاهش ph  محیط شده و در نتیجه بیمار مستعد عفونت با کاندیدا البیکانس می شود.
  2.  از عوارض مهم استفاده از مفناید ایجاد اسیدوز متابولیک در بیمار می باشد.اگر بیمار دچار سوختگی استنشاقی شده باشد و مستعد اسیدوز تنفسی باشد استفاده از مفناید به خصوص در سطح وسیع می تواند باعث ایجاد اسیدوز کشنده شود.
  3. یکی دیگر از مشکلات استفاده از مفناید ایجاد درد به خصوص در زخم های سوختگی نیمه ضخامت سطحی است زیرا این زخم ها دارای انتها های عصبی سالم هستند.

استفاده از پماد مفناید در مورد زخم های نواحی گوش و بینی که دارای غضروف هستند موثر است.

مطالعات چه می گویند؟

مطالعات اخیر نشان داده است که استفاده از مفناید ۵ درصد در بیماران سوختگی وسیع تا ۳۳ درصد ،باعث کاهش میزان مرگ و میر می شود.

پماد مفناید استات
پماد مفناید استات

موارد استفاده از پماد مفناید استات

این پماد به تنهایی یا با پماد های  دیگر به خصوص با فیبرینولایزین یا سیلور برای پیشگیری و درمان عفونت های زخم در بیماران مبتلا به سوختگی شدید استفاده می شود. Mafenide  دارویی است که بر روی زخ روی پوست استفاده می شود و متعلق به یک دسته از داروهایی است که به آنتی بیوتیک های سولفات معروف است.

این پماد با کشتن باکتری هایی که ممکن است زخم باز را آلوده کنند ، ایفای نقش می کند. کشتن باکتری ها به بهبود زخم و کاهش خطر انتشار باکتری ها به پوست اطراف یا خون کمک می کند و از این طریق به جلوگیری از عفونت جدی خون (سپسیس) کمک می کند.

PHMB چیست (پانسمان انتی باکتریال)

طرز استفاده از پماد مفناید استات

قبل و بعد از استفاده از این دارو دستها را بشویید. از این دارو فقط بر روی پوست استفاده کنید. پس از تمیز کردن ناحیه آسیب دیده ، این دارو را در حالی که یک جفت تمیز دستکش پزشکی (مثلاً لاتکس ، وینیل) به دست دارید استفاده کنید، معمولاً یک یا دو بار در روز یا طبق دستور پزشک خود روی زخم بمالید.

لایه کرم باید ضخامت حدود یک شانزدهم اینچ (۱ تا ۲ میلی متر) داشته باشد. زخم باید همیشه با این دارو پوشانده شود. طول مدت درمان بستگی به شرایط پزشکی شما و پاسخ به درمان دارد.
استفاده از این دارو را متوقف نکنید تا اینکه پزشک این کار را انجام داده است.
در صورت امکان ، حداقل یک بار در روز حمام کنید تا به از بین بردن پوست مرده از زخم کمک کند تا بهبودی حاصل شود. حتماً این دارو را بعد از حمام دوباره استفاده کنید.
به منظور استفاده بیشتر از این دارو ، مرتباً از این دارو استفاده کنید.

عوارض جانبی پماد مفناید

ممکن است درد ، سوزش یا قرمزی ایجاد شود. اگر هر یک از این اثرات ادامه دارد یا بدتر می شود ، سریعاً به پزشک یا داروساز خود بگویید.

به یاد داشته باشید که پزشک شما این دارو را تجویز کرده است زیرا او قضاوت کرده است که سوداستفاده  شما بیشتر از خطر عوارض جانبی است. بسیاری از افراد با استفاده از این دارو عوارض جانبی جدی ندارند.

در صورت بروز هر یک از این عوارض جانبی ، فوراً به پزشک خود بگویید:

تاول در محل زخم، خونریزی ، تنفس سریع ، حالت تهوع ، استفراغ ، اسهال ، سردرد ، تغییر هوشیاری ، لرزیدن (لرزش) ، تشنج.
در صورت بروز هر یک از این عوارض نادر اما بسیار جدی به پزشک خود بگویید: ضعف ، ادرار تیره ، درد معده / شکم ، درد بازو / پا / کمر ، ضربان قلب سریع.

14 پماد و کرم ترمیم کننده جای زخم (اسکار)

یک واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو نادر است. با این وجود ، اگر متوجه علائم یک واکنش آلرژیک جدی از جمله: بثورات پوستی ، خارش / تورم (به خصوص صورت / زبان / گلو) ، سرگیجه شدید ، مشکل در تنفس شدید ، سریعاً مراقب پزشکی باشید.
این یک لیست کامل از عوارض جانبی احتمالی نیست. اگر متوجه تأثیرات دیگری که در بالا ذکر نشده است ، با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید.

توجه داشته باشید که در بیش تر بیماران درد و سوزش از این پماد گزارش شده است. و معمولا اگر اطراف زخم شما شروع به التهاب یا جوش های ریز کرد حتما به پزشک خود اطلاع دهید چون شما به این پماد حساسیت داده اید.

موارد مورد توجه قبل از استفاده از پماد مفناید استات

قبل از استفاده از پماد مفناید، در صورت حساسیت به پزشک یا داروساز خود بگویید. یا اگر آلرژی دیگری دارید این محصول ممکن است حاوی مواد غیرفعال (از جمله مواد نگهدارنده مانند پارابن ، سولفیت ها) باشد که می تواند باعث واکنش های آلرژیک یا سایر مشکلات شود. برای اطلاعات بیشتر با داروساز خود صحبت کنید.

قبل از استفاده از این دارو ، تاریخچه پزشکی خود را به پزشک یا داروساز خود بگویید ، به ویژه در مورد: مشکلات ریه (به عنوان مثال ، آسم) ، بیماری کلیه ، مشکلات متابولیسم به عنوان مثال ، کمبود گلوکز-۶-فسفات دهیدروژنازG6PD ، اختلالات خونی.

در دوران بارداری ، این دارو فقط در مواردی که به وضوح مورد نیاز باشد ، باید استفاده شود. در مورد خطرات و فواید آن با پزشک خود صحبت کنید.
مشخص نیست که آیا این دارو به شیر مادر منتقل می شود یا خیر. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

 کرم مفناید
کرم مفناید

تداخل داروی مفناید

پزشک یا داروساز شما ممکن است از هرگونه تعامل دارویی احتمالی آگاه باشد و ممکن است شما را بر روی آنها نظارت کند. قبل از مراجعه به پزشک یا داروساز خود ، مقدار دارویی را شروع نکنید ، متوقف کنید یا دوز خود را تغییر ندهید.

پماد نیتروفروزان چیست؟ | کرم نیتروفروزان | کاربردها فواید و عوارض

قبل از استفاده از این دارو ، تمام داروهای تجویز شده و غیر نسخه را که ممکن است استفاده کنید ، به پزشک یا داروساز خود بگویید.
لیستی از تمام داروهای خود را با خود نگه دارید و لیست را با پزشک و داروساز خود به اشتراک بگذارید.

این دارو در صورت بلع ممکن است مضر باشد. اگر فردی بیش از حد استفاده کرده و علائم جدی از قبیل مشکلات ادراری یا مشکلات دفعی یا مشکل تنفس را دارد ، با شماره اورژانس تماس بگیرید. در غیر این صورت ، فوراً با یک مرکز کنترل سم تماس بگیرید.. توجه بسیار مهم:

این دارو را با دیگران به اشتراک نگذارید.

این دارو فقط برای شرایط فعلی شما تجویز شده است. بعداً از زخمهای دیگر آن را استفاده نکنید مگر اینکه پزشک به شما گفته باشد این کار را انجام دهید. در این حالت ممکن است داروی متفاوتی لازم باشد.

آزمایشات و / یا آزمایش های پزشکی (به عنوان مثال ، کشت زخم ، تعادل اسید و باز ، شمارش کامل خون) باید بطور دوره ای انجام شود تا پیشرفت شما بررسی شود یا عوارض جانبی بررسی شود. برای جزئیات بیشتر با دکتر خود مشورت کنید.
دوز فراموش شده:

اگر یک دوز از دست داده اید ، به محض یادآوری از آن استفاده کنید. اگر نزدیک زمان دوز بعدی است ، دوز از دست رفته را فراموش کنید. از دوز بعدی خود در زمان عادی استفاده کنید. دوز مصرف را دو برابر نکنید.
شرایط نگه داری:
در دمای اتاق زیر ۱۰۴ درجه فارنهایت (۴۰ درجه سانتیگراد) دور از رطوبت نگهداری کنید. در حمام نگهداری نکنید.

 تمام داروها را از کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید.

برای کسب اطلاعات بیشتر و برای درمان در منزل اعم از انواع زخم سوختگی زخم بستر از بین بردن جای زخم با لیزر و دیگر خدمات پرستاری همچون تزریقات سرم تراپی با ما تماس بگیرید

پانسمان عسل چیست؟ خواص و موارد استفاده عسل برای زخم

۰۹۱۲۰۴۰۵۲۰۷

شهرابادی

 

انواع پماد های زخم برای سوختگی این پمادها چه کاربردی دارند؟

پماد موپروسین ((باکتروبان))

پماد زینک اکساید

انواع درجات سوختگی

منابع

https://www.webmd.com/drugs/2/drug-6094-9130/mafenide-topical/mafenide-acetate-cream-topical/details

https://www.rxlist.com/sulfamylon-drug.htm

https://www.emedicinehealth.com/drug-mafenide_topical/article_em.htm

محمدحسین شهرابادی

محمدحسین شهرآبادی دانشجوی پزشکی عمومی محقق و‌ پژوهشگر در زمینه زخم و سوختگی و استومی فعال در زمینه اموزش پیشگیری و درمان زخم و سوختگی و استومی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی ایران در رشته پرستاری سال ۱۳۹۳ کارشناس زخم بیمارستان مهر از سال ۹۳ تا ۹۸ مشاور کارشناس زخم در امور بیماران ضایعات نخاعی کارشناس زخم مرکز بهزیستی مولوی سال ۱۳۹۴ گذراندن طرح نیروی انسانی از سال ۹۵ تا ۹۷ در مرکز سوانح سوختگی شهید مطهری گذراندن کورس زخم و سوختگی و استومی در آکادمی لوهمن روشه در کشور المان سال ۲۰۱۷ مدرس و برگزار کننده دوره های زخم و سوختگی...

دیدگاهتان را بنویسید