از بین بردن جای زخم

هر آنچه که  باید در مورد بهبود جای زخم با استفاده از لیزر درمانی بدانید

اسکار ناشی از زخم درواقع واکنش فیزولوژیکی بدن به هنگام بروز آسیب به پوست است. بسته به شدت و عمق زخم، اسکار روی سطح پوست ایجاد می‌شود. ضایعات پوستی اغلب در اثر برش‌های جراحی، ضربه و التهابات پوستی بوجود می‌آیند.

نگران نباشید! اسکار هیچ‌گونه خطری برای شما به همراه ندارد! ممکن است که در اثر ضایعه‌ی پوستی که به دنبال زخم‌ها بوجود می‌آیند، کمی برای شما آزاردهنده و همراه با کمی حساسیت باشد. با این حال ممکن است از لحاظ روانشناختی، آسیب‌های روحی و روانی برای شما به دنبال داشته باشد که این موضع باعث می‌شود که برای درمان آن اقدام کنید.

ترمیم و بهبود اسکار ناشی از زخم و جراحات که در اثر حوادث طبیعی یا سوانح خارجی اتفاق می‌افتد، آسان‌تر از آن است که فکر می‌کنید. می‌پرسید چرا و چگونه؟ تعجب نکنید! با لیزر درمانی پوستی به لطافت و نرمی    گل‌های بهاری خواهید داشت!

لیزر درمانی در بهبود انواع مختلف زخم‌ها و جراحات از جمله کلوئیدها ، زخم هایپرتروفیک ، زخم آتروفیک،   لک‌های پوستی و زخم آکنه موثر هستند.

آیا تا به حال فکر کرده‌اید که دلیل بروز اسکار پوست چیست؟

کشش یا تنش بیش از حد روی زخم التیام‌دهنده عاملی است که احتمال دارد، باعث افزایش التهاب و ایجاد زخم یا اسکار شود و اگر بهبودی به تعویق بی‌افتد ، به عنوان مثال ، عفونی‌شدن جراحت بوجود آمده، این موضوع باعث افزایش تجمع بافت فیبری پیوندی و در نتیجه ایجاد افزایش احتمال ایجاد زخم می‌شود.

چه تفاوتی بین بافت اسکار و پوست طبیعی است؟

در پاسخ به این سوال که چه تفاوتی بین بافت آسیب دیده که تبدیل به زخم می‌شود و بافت پوست طبیعی باید به میزان کلاژن در این دو بافت و چرخه‌ی و روند تولید فیبرهای کلاژن اشاره کنیم؛ به عبارتی در پوست سالم کلاژن که به صورت یک دسته رشته است، یک آرایش منظمی را ترتیب داده‌اند اما در بافت اسکار به این شکل نبوده و یک بی‌نظمی در آرایش کلاژن در اثر زخم حاصله بوجود می‌آید.

اسکار ناشی از بریدگی با چاقو

دانستی‌هایی در مورد انواع اسکار باید بدانید

اسکارهای آتروفیک

  • اسکارهای آتروفیک می‌توانند در هر نقطه از بدن ظاهر شوند و به طور کلی به صورت یک زخم تورفتگی دیده می‌شوند که در زیر لایه طبیعی بافت پوست به مرور زمان بهبود پیدا می‌کنند. نشانه‌های این زخم اغلب به صورت نامنظم، دارای لبه‌های دندانه‌دار و ظاهری سوراخ‌دار و فرورفته است.

اسکارهای آتروفیک زمانی ایجاد می‌شوند که پوست قادر به بازسازی بافت نیست. اسکارهای آتروفیک اغلب پس از آکنه‌های شدید ، آبله مرغان ، جراحی یا حوادثی که باعث ایجاد ترومای عمیق در آن  نقطه‌ای که دچار آسیب شده است، ظاهر می‌شوند؛

  • اسکارهای کلوئیدی در اثر زخم‌های غیرطبیعی بوجود می‌آیند که باعث بروز گوشت اضافی و کلاژن اضافی در محل آسیب دیده می‌شوند.که معمولا از نظر ظاهری در طیف صورتی تا بنفش قرار می‌گیرند، یا ممکن است به صورت هایپرپیگمنتیشن یا همان لکه‌های پوستی ظاهر شوند.

با وجود طیف گسترده‌ای از روش‌های موجود برای درمان جای زخم ، درمان جای زخم کلوئید معضل بالینی چالش برانگیزی برای افرادی است که از داشتن آن رنج می‌برند.

برداشتن کلوئیدها از طریق جراحی می‌تواند خطر عود بالایی داشته باشد، اما لیزر درمانی به منظور حذف گوشت اضافه می‌تواند نتیجه مثبتی در پی داشته باشد؛

  • اسکار هایپرتروفیک به دلیل سنتز بیش از حد کلاژن پس از آسیب حاد، بوجود می‌آید، به عبارتی در اثر ترمیم بیش از حد است که باعث ایجاد آن می‌شود که نوعی واکنش غیر‌ طبیعی بدن نسبت به آسیب وارده است.

اسکار کلویید،به رشته های طناب مانند و ضخیم که به صورت منتشره رد جهان مختلف رشد می‌کند توجه کنید.

اما به طور کلی جای زخم هایپرتروفیک در مرز زخم اصلی ایجاد می‌شود و به مرور زمان به اصطلاح عقب نشینی می‌کند.جای زخم هایپرتروفیک در اثر جراحی، پارگی، سایش یا بیماری‌های التهابی پوستی عمیق مانند آکنه بوجود می‌آید. در صورت وجود کشش بیش از حد بر روی زخم ، عفونت بافتی یا جراحی، احتمال بروز آنها بیشتر است.

اسکارهای هیپرتروفیک اغلب در افراد جوان و به ویژه سیاه‌پوستان شایع است. اگرچه غالباً بدون هیچ گونه علامتی هستند، اما این زخم‌ها ممکن است در بعضی افراد باعث بروز حساسیت‌هایی به طور مثال خارش شوند.  این اسکار به هنگام لمس سفت، سخت، صاف و برجسته به نظر می‌آید و از نظر شکل ظاهری قرمز رنگ است؛

  • و اما در انتها می‌توان به سایر اسکارهایی که در اثر جراحی، ضربه‌های شدید، سوختگی، عفونت‌هائی که موجب بروز زخم می‌شوند از جمله زخم‌های دیابتی اشاره کرد.
چگونه جای زخم و سوختگی را از بین ببریم؟ ((اسکار))

پوستی شاداب و زیبا با لیزر درمانی

محو کردن جای اسکار ناشی از زخم، یک راهکار درمانی غیرتهاجمی و به روز در دنیای پزشکی، برای ترمیم و بهبود ضایعات برآمده از جراحات پوستی است که به هر دلیلی بوجود آمده است؛ که نتایج بسیار چشمگیر و موفقی را به دنبال داشته و دارد.

درمان اسکار با لیزر: بهترین راهکار و انتخابی که می‌توانید برای بهبود جای زخم داشته باشید!

از بین بردن جای زخم با لیزر ، بدون  هیچ‌گونه آسیبی به  پوست نواحی اطراف عارضه، به راحتی اسکار پوست را کاهش و در نهایت التیام می‌بخشد. طی چند جلسه‌ی درمانی مشاهده خواهید کرد که تمامی ضایعات پوستی بسیار کمتر از قبل خواهد شد و به مروز زمان کاملا محو می‌شود؛ لیزر درمانی پوستی نرم و لطیف را برای شما به ارمغان می‌آورد.

اسکار زخم سوختگی

آیا هر نوع زخمی با لیزر قابل درمان است؟

دیگر نگران نباشید، با استفاده از لیزر فرکشنال به راحتی می‌توانید، از شر اسکارهای ناشی از زخم خلاصی یابید و زیبایی را دوباره به پوست خود برگردانید. توجه داشته باشید، که این نوع روش درمانی اغلب در افرادی با پوست‌های تیره و روشن نتایج قابل توجهی دارد. بنابراین اگر جزء این دسته از افرد نیستید، این احتمال را در نظر داشته باشید که به نتیجه‌ی دلخواه خود ممکن است؛ دست نیابید.

انواع زخم چیست؟ زخم باز و بسته - زخم عفونی

بعضی از لیزرها ممکن است برای برخی از رنگهای پوست نامناسب باشند زیرا ممکن است باعث تغییر رنگ پوست شود. برخی از زخم‌هایی که با استفاده از لیز قابل درمان هستند:

  • زخم‌های مزمن؛
  • زخم‌های حاد و عمیق؛
  • زخم‌هایی که در اثر برش جراحی بوجود آمده‌اند؛
  • بیماران مبتلا به اختلالات شریانی که دچار زخم شده‌اند؛
  • افرادی که دچار زخم پای دیابتی شده‌اند؛
  • افرادی که به دلیل وضعیت بیماری‌شان، استراحت مطلق بوده‌اند و دچار زخم بستر شده‌اند؛
  • افرادی که دچار مشکلات و ضایعات پوست در ناحیه‌ی صورت یا دیگر نواحی اندام خود شده‌اند، به طور مثال اسکار ناشی از آکنه‌ی عمیق، لک‌های پوستی و بخیه از این گروه هستند.

اسکار گوشت اضافه

درمان اسکار با لیزر چگونه است؟

لیزر اسکار ناشی از زخم باعث می‌شود که کسری بافت آسیبب دیده به طور کامل محو شود و سلول‌های پوست را به ایجاد بافت جدید تحریک می‌کند تا از نظر شکل ظاهری تفاوتی با دیگر نقاط بدن‌تان نداشته باشد، پس از پایان جلسات مشاهده خواهید کرد که رنگ و بافت پوست آسیب دیده ترمیم شده؛ به طوری که هیچ‌وقت زخمی وجود نداشته است.

در واقع پالس نور لیزری فرکشنال باعث تجزیه بافت آسیب می‌شوند و اسکار ناشی از زخم به طور کامل محو می‌شود. به دنبال این فرایند در ناحیه‌ای که ضایعه بوجود آمده بافت جدید تشکیل می‌شود. لیزر درمانی یک روش فوق العاده‌ای است که درکمترین زمان ممکن و با کمترین عوارض احتمالی شما را به نتیجه ایده‌آل و مورد انتظارتان می‌رساند.

لیزر کم توان و فواید آن

جلسات لیزر درمانی چه مدت طول می‌کشد؟

با استفاده از روش تهاجمی لیزر، در هر جلسه درمانی تنها در عرض 20 دقیقه به نتایج دلخواه خود دست پیدا خواهید کرد و زخم‌ها جوری محو خواهد شد که به راحتی قابل مشاهده نیستند.

لازم است که این نکته را بدانید که لیزر برای درمان نقاطی از بدن به کار می‌رود که با سایر روش‌های درمانی نتیجه مثبت نگرفته‌اند و بهبود پیدا نکرده‌اند. با استفاده از این روش درمانی از شدت دردتان کاسته می‌شود، بافت آسیب دیده سریع‌تر التیام پیدا می‌کند، زخم‌های مزمنی که فکر نمی‌کردید، قابل درمان باشد، بهبود  می‌یابند و در نهایت عملکرد فعالیت عروقی و عصبی را سرعت می‌بخشد.

با اینکه به هنگام لیزر درمانی که یک روش غیر تهاجمی بوده است،  به هیچ عنوان درد آزاردهنده‌ای را تجربه نمی‌کنید اما با این حال این احتمال را هم در نظر داشته باشید، که پزشک معالج ممکن است، با توجه به شدت زخم پیشنهاد دهد که سایر روش‌های درمانی را هم برای کسب نتیجه ی ایده‌آل دنبال کنید.

چه زمانی برای درمان زخم‌هایتان باید متوسل به لیزر درمانی شوید؟

پزشکان برای هرگونه زخم و ضایعات پوستی لیزر درمانی را پیشنهاد نمی‌دهند، به عبارتی این روش شامل افرادی می‌شود، که داروها  و سایر روش‌های درمانی موثر نبوده است، در نتیجه پزشک متخصص لیزر را برای کسب نتیجه‌ی ایده‌آل و نهایی پیشنهاد می‌دهد. با استفاده از این راهکار، احتمال بازگشت مجدد زخم و ضایعات پوستی به حداقل می‌رسد، و عوارض کمتری نسبت به سایر روش‌های درمانی دارد.

اسکار زخم

مشاوره‌ی پزشک

با پزشک خود در خصوص اینکه آیا لیزر درمانی آخرین راهکار برای درمان اسکار ناشی از زخم هست صحبت کنید، ضمن اینکه باید پزشک متخصص به بررسی مواردی از جمله سن، وضعیت سلامتی و آزمایش‌های لازم بپردازد و شما را از در خصوص عوارض احتمالی آگاه کند و به طور کلی هشدارهای لازم را به اطلاع شما برساند. احتمال دارد پس از جلسه‌ی لیزدرمانی دچار خون‌ریزی، درد، عفونت یا تغییر رنگ پوست خود شوید. اما با این حال ترس به دل خود راه ندهید و استرس را از خود دور کنید، چرا که مزایا و نتایج مثبت این روش بیشتر از خطرات احتمالی آن است.

انواع لیزر

  • لیزر دی اکسید کربن کسری فرعی؛
  • پالس شدید نور (( دستگاه IPL))؛
  • لیزر کسری غیر نسبی؛
  • لیزر پالس رنگی؛
  • لیزر کیو سوئیچ Nd: YAG.

عوارض جانبی اسکار زخم با لیزر درمانی

  • خارش،
  • تورم؛
  • قرمزی پوست؛
  • خشکی و پوسته پوسته شدن؛
  • تغییر رنگ پوست؛
  • بروز عفونت پوستی؛
  • برجستگی‌های موقتی ریز سفید (میلیا)؛
  • سوختگی و تاول؛
  • آسیب چشمی.

اسکار هایپر تروفیک در اثر سوختگی با سیر به دلیل عدم درمان در زمان بیش از استاندارد زخم

لیزر درمانی برای چه افرادی مناسب نیست؟

  • در صورتی سیستم ایمنی ضعیفی دارید یا مبتلا به بیماری خود ایمنی باشید، لیزردرمانی شامل شما نمی‌شود؛
  • تجربه‌ی پرتو درمانی داشته باشید؛
  • مستعد ابتلا به تبخال هستید یا اخیراً دچار تبخال شده‌اید؛
  • رنگ پوست فوق‌العاده تیره‌ای دارید؛
  • بانوان باردار و شیرده؛
  • افرادی اخیرا قرص ایزوترتینوئین مصرف کرده‌اند؛
  • اگر پوست شما سریع زخم می‌شود از لیزر درمانی خودداری کنید.

نقاهت بعد از لیزر

  • در صورت بروز حساسیت از یک پماد موضعی استفاده کنید؛
  • برای کاهش التهاب از کمپرس آب سرد استفاده کنید؛
  • به طور موقت از کرم‌های آرایشی، بهداشتی و همین طور ضدآفتاب استفاه نکنید که پوست‌تان را تحریک کند؛
  • از شنا کردن تا یک مدت خودداری کنید چرا که باعث بروز عفونت می‌شود.

شما پس از پایان هر جلسه‌ی لیزر درمانی می‌توانید، بلافاصله فعالیت‌های خود را از سر بگیرید و نگران    هیچ‌گونه مشکلی نباشید. با اطمینان و خیال راحت لیزردرمانی را شروع کنید. به زیبایی پوست خود         بی‌اندیشید.

اسکار یا گوشت اضافه

محمدحسین شهرابادی

محمدحسین شهرآبادی دانشجوی پزشکی عمومی محقق و‌ پژوهشگر در زمینه زخم و سوختگی و استومی فعال در زمینه اموزش پیشگیری و درمان زخم و سوختگی و استومی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی ایران در رشته پرستاری سال ۱۳۹۳ کارشناس زخم بیمارستان مهر از سال ۹۳ تا ۹۸ مشاور کارشناس زخم در امور بیماران ضایعات نخاعی کارشناس زخم مرکز بهزیستی مولوی سال ۱۳۹۴ گذراندن طرح نیروی انسانی از سال ۹۵ تا ۹۷ در مرکز سوانح سوختگی شهید مطهری گذراندن کورس زخم و سوختگی و استومی در آکادمی لوهمن روشه در کشور المان سال ۲۰۱۷ مدرس و برگزار کننده دوره های زخم و سوختگی...

این پست دارای 3 نظر است

  1. ناشناس

    من دقیقا جای بخیه به همین شکلی که در تصویر بالای صفحه ست دارم، حدود ۲۵ سال قبل وقتی بعد از بخیه به این شکل شد برای محو کردنش مراجعه کردم و مورد تمسخر دکتر قرار گرفتم و بهم گفت رویایی زندگی می کنی
    حدود ۱۰ سال قبل بهم گفتند لیزر برای جای زخم و سوختگی موثر نیست
    و آخرین بار سال ۹۶ به چند مرکز مراجعه کردم بهم گفتند لیزر و دارو در کنار هم فقط ۱۰ درصد موثره
    چند دقت پیش تو اینستا، مشاوره پزشکی بهم گفت، نسل جدید لیزرها می تونند براحتی تا درصد بالایی جای زخم و بخیه رو از بین ببرند
    الان ۴۷ ساله هستم و بهبود جای بخیه م واسم خیلی مهمه
    آیا می تونم مراجعه کنم؟ چند جلسه؟ و چقدر جواب می گیرم

    متشکرم

    1. امیرحسین مزینانی

      با سلام و احترام.
      بسته به نوع زخم و میزان گذشت زمان از جای زخم می‌توان درمان های زیادی را برای زخم متصور شد.
      بعضی از زخم ها تا پنجاه درصد و بعضی زخم ها تا نود درصد جای آن ها درمان می‌شود.
      مهم ترین مورد ژنتیک است.
      کلینیک ما با تجهیزات به روز و پیشرفته و مشاوره رایگان در خدمت شماست.
      جهت اطلاعات بیشتر عکس جای زخم را به شماره زیر واتس اپ کنید.
      09120405207

  2. جواد

    من رو دستم خود زنی کردم با تیغ زدم چن تا خطه میشه از بین بردش ممنون

دیدگاهتان را بنویسید