پماد موپروسین
پماد موپروسین

پماد موپیروسین چیست؟

موپیروسین این پماد کوچک دوست داشتنی و تقریبا پر مصرف…

بسیار غلیظ و اگر با پماد دیگری ترکیب نشود به شدت سوزاننده است…

در همه یخچال های ما حتما این پماد یافت می شود.

چه چیزی این پماد را نسبت به پماد های دیگر پر مصرف و مهم کرده است؟

این کوچک جذاب دوست داشتنی چرا این قدر پر کاربرد است؟

با ما همراه باشید.

هموطن گرامی مطالبی که در ادامه می ایند فقط جهت اشنایی شما با این محصول نوشته شده است و استفاده از این مقاله برای موارد درمانی به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

لطفا به هیچ وجه از این پماد به صورت خود سرانه استفاده نکنید.کلینیک التیام هیچ مسولیتی در قبال استفاده خودسر از این پماد را برعهده نمی گیرد.

حتما با تجویز پزشک ان را استفاده کنید.

اگر داروخانه نیز ان را برایتان توصیه کرد لطفا نپذیرید.

با هم به سوالات زیر می پردازیم.

 

موپیروسین

موپیروسین چیست؟

کرم موضعی موپیروسین برای درمان ضایعات پوستی آسیب دیده ثانویه آلوده به دلیل باکتری های خاص استفاده می شود. از پماد موضعی موپیروسین برای معالجه ناهنجاری استفاده می شود. این دارو با از بین بردن باکتری ها یا جلوگیری از رشد آنها کار می کند. از پماد موپیروسین برای درمان قطعی عفونت های پوستی استفاده می شود.مانند ایمپتیگو یا زرد زخم.

این پماد نیز همچنین یک انتی بیوتیک می باشد. عملکرد این پماد به صورت متوقف کردن چرخه رشد باکتری ها می باشد.

این دارو فقط با تجویز پزشک در دسترس است.

این محصول به دوزهای زیر موجود است:

  1. پماد
  2. کرم

قبل از استفاده از پماد موپیروسین لطفا به موارد زیر با دقت توجه کنید.

در تصمیم گیری برای استفاده از دارو ، خطرات مصرف دارو باید در مقابل منافع آن سنجیده شود. این تصمیمی است که شما و پزشک اتخاذ خواهید کرد. برای این دارو موارد زیر باید در نظر گرفته شود:

پانسمان عسل چیست؟ خواص و موارد استفاده عسل برای زخم

آلرژی

اگر تاکنون واکنش غیرمعمول یا آلرژیک نسبت به این دارو یا داروهای دیگر داشته اید ، به پزشک خود بگویید. همچنین اگر انواع دیگری از آلرژی مانند غذاها ، رنگها ، مواد نگهدارنده یا حیوانات را دارید ، به متخصص بهداشت خود اطلاع دهید. برای محصولات بدون نسخه ، برچسب یا مواد بسته بندی را با دقت بخوانید.

پماد الایز و موپروسین و ویتامین آ به همراه گاز وازلین

کودکان

مطالعات مناسب انجام شده تا به امروز ، مشكلات خاص كودكان را كه مي تواند مفيد موضعي موپيروسين را در كودكان محدود كند ، نشان نداده است. با این حال ، ایمنی و اثربخشی کرم موپیروسین در کودکان زیر 3 ماه و پماد موپیروسین در کودکان زیر 2 ماه ثابت نشده است.

سالمندی

مطالعات مناسب انجام شده تا به امروز مشکلات خاص سالمندان را نشان نداده است که می تواند مفید بودن کرم موضعی موپیروسین را در افراد مسن محدود کند.

در مورد رابطه سن و اثرات پماد موضعی موپیروسین در جمعیت سالمندان هیچ اطلاعاتی در دسترس نیست. امنیت و اثربخشی برقرار نشده است.

گاز وازلین و موپروسین به همراه فیبرینولایزین

شیر دادن

 

مطالعات کافی در مورد تعیین خطر نوزاد در هنگام استفاده از این دارو در دوران شیردهی در زنان وجود ندارد. قبل از مصرف این دارو هنگام شیردهی ، مزایای بالقوه را در مقابل خطرات احتمالی بسنجید.

تداخلات دارویی

اگرچه بعضی از داروها به هیچ وجه نباید با هم استفاده شوند ، اما در موارد دیگر حتی در صورت ایجاد تعامل ممکن است از دو داروی مختلف استفاده شود. در این موارد ، پزشک ممکن است بخواهد دوز دارو را تغییر دهد، یا اقدامات احتیاطی دیگر لازم است. اگر داروی دیگری با نسخه یا بدون نسخه (بدون نسخه (OTC)) مصرف می کنید ، به متخصص بهداشت خود اطلاع دهید.

تعاملات دیگر

از مصرف برخی از داروها نباید در زمان خوردن غذا یا خوردن انواع خاصی از غذا استفاده شود زیرا ممکن است تداخل ایجاد کند. استفاده از الکل یا تنباکو همراه با داروهای خاص نیز ممکن است باعث ایجاد تداخل شود. با پزشک متخصص خود در مورد استفاده از دارو با غذا ، الکل یا دخانیات مشورت کنید.

انواع پمادهای زخم و سوختگی چیست

پماد موپروسین به همراه پماد نیو درم به همراه محلول شست و شو

سایر مشکلات پزشکی

وجود سایر مشکلات پزشکی ممکن است در استفاده از این دارو تأثیر بگذارد. در صورت داشتن سایر مشکلات پزشکی ، به ویژه:

اسهال – با احتیاط استفاده کنید. ممکن است این وضعیت را بدتر کند

بسیار مهم است که شما فقط به دستور پزشک از این دارو استفاده کنید. بیشتر از آن استفاده نکنید ، بیشتر از آن استفاده نکنید و مدت زمان طولانی تری از دستور پزشک استفاده نکنید. انجام این کار ممکن است باعث عوارض جانبی ناخواسته یا تحریک پوستی شود.

پماد باکتروبان

این دارو فقط باید روی پوست استفاده شود. آن را در چشم ، بینی ، دهان یا واژن خود وارد نکنید. از آن در مناطق پوستی که دارای بریدگی ، خراش یا سوختگی است استفاده نکنید، مگر انکه پزشک برایتان تجویز کرده باشد.

اگر در این مناطق قرار گرفت ، فوراً آن را با آب بشویید مگر انکه پزشک برایتان تجویز کرده باشد.

برای کمک به پاکسازی کامل عفونت پوستی ، از موپیروسین برای تمام مدت درمان استفاده کنید ، حتی اگر علائم شما از بین رفته باشد. هیچ دوزی را از دست ندهید.

چگونه از پماد موپیروسین استفاده کنیم؟

لطفا قبل از استفاده از پماد موپیروسین ابتدا بروشور داخل ان را بخوانید. اگر سوال خاصی دارید از داروساز یا پزشک خود بپرسید.

از این دارو فقط بر روی پوست استفاده کنید. ابتدا منطقه آسیب دیده را تمیز و خشک کنید. سپس مقدار کمی از پماد را طبق دستور پزشک خود را روی ناحیه بمالید ، معمولاً ۳ بار در روز. ممکن است نیاز باشد منطقه تحت درمان را با یک گاز استریل  بپوشانید.

به طور مرتب از این دارو استفاده کنید تا بیشترین نفع را از آن داشته باشید. استفاده از آن را برای تمام وقت تعیین شده ادامه دهید، حتی اگر علائم پس از چند روز از بین بروند. قطع زودهنگام دارو ممکن است منجر به بازگشت عفونت شود.

کالامین پماد کرم لوسیون - عوارض، موارد مصرف

از استفاده از این دارو در اطراف چشم ، بینی ، دهان و یا در قسمتهای زیادی از پوست آسیب دیده یا شکسته خودداری کنید، مگر اینکه توسط پزشکتان دستورالعمل دیگری داده شود. اگر به طور اتفاقی آن را در چشم، بینی یا دهان فرو بردید، به خوبی با آب زیادی بشویید

اگر وضعیت شما در ۳ تا ۵ روز بهبود پیدا پیدا نکرد، به پزشک خود اطلاع دهید.

موپیروسین ناژو

برای استفاده از پماد موپیروسین چه اقداماتی انجام دهیم؟

قبل و بعد از استفاده از این دارو دستان خود را با آب و صابون بشویید.

یک لایه نازک روی ناحیه آسیب دیده پوست قرار دهید. آن را به آرامی مالش دهید.

پس از استفاده از این دارو ، در صورت تمایل ممکن است ناحیه تحت درمان با گاز وازلین یا گاز استریل پوشانده شود.

دوز موپیروسین

دوز این دارو برای بیماران مختلف متفاوت خواهد بود. دستورات پزشک یا دستورالعمل های روی برچسب را دنبال کنید. اطلاعات زیر فقط دوزهای متوسط ​​این دارو را شامل می شود. اگر دوز مصرفی شما متفاوت است ، آن را تغییر ندهید ، مگر اینکه پزشک به شما گفته باشد.

پماد موپیروسین

مقدار دارویی که مصرف می کنید به قدرت دارو بستگی دارد. همچنین تعداد دوزهایی که هر روز می گیرید ، مدت زمان مجاز بین دوزها و مدت زمان مصرف دارو به مشکل پزشکی بستگی دارد که برای آن دارو استفاده می کنید.

برای فرم دوز موضعی (کرم)

برای درمان ضایعات پوستی آسیب دیده ثانویه آلوده:

بزرگسالان و کودکان 3 ماهه و بالاتر – 10 روز، هر روز حداکثر تا سه بار می توان در یک شبانه روز استفاده کرد.

کودکان کمتر از 3 ماه – مصرف و دوز آن باید توسط پزشک تعیین شود.

برای فرم دوز موضعی (پماد)

  • برای درمان ایمپتیگو(زرد زخم)
  • بزرگسالان و کودکان 2 ماهه و بالاتر – سه بار در روز
  • کودکان کمتر از 2 ماه – مصرف و دوز آن باید توسط پزشک تعیین شود.
تتراسایکلین چیست؟ | پماد آنتی بیوتیک | موارد مصرف | عوارض

دوز از دست رفته را چه اقدامی انجام دهیم؟

اگر دوز این دارو را فراموش کردید ، آن را در اسرع وقت استفاده کنید. با این حال ، اگر تقریباً نوبت به نوبت بعدی رسیده است ، از دوز فراموش شده صرف نظر کرده و به برنامه منظم دوز خود برگردید.

کرم موپیروسین

عوارض جانبی پماد موپیروسین

به یاد داشته باشید که پزشک شما این دارو را تجویز کرده است زیرا او قضاوت کرده است که سود این دارو بیشتر از خطر عوارض جانبی است. بسیاری از افراد با استفاده از این دارو عوارض جانبی جدی نداشته اند.

 

اگرچه غیر معمول است ، ممکن است بعد از استفاده از این دارو سوزش خفیف یا سوزش ایجاد شود. اگر سوزش ، شدید دارید ، استفاده از این دارو را قطع کنید و سریعاً به پزشک خود اطلاع دهید.

این دارو به ندرت ممکن است به دلیل نوعی از باکتریهای مقاوم باعث ایجاد یک بیماری شدید روده (اسهال مربوط به کلستریدیوم دیفیسیل) شود. این بیماری ممکن است در طول درمان یا هفته ها تا ماهها پس از قطع درمان رخ دهد. در صورت بروز بیماری ،

فوراً به پزشک خود بگویید:

  • اسهالی که متوقف نمی شود،
  • درد / گرفتگی شکم یا معده
  • خون / مخاط در مدفوع شما

در صورت وجود هر یک از این علائم از داروهای ضد اسهال یا داروهایی مانند دیفنوکسیلات که حاوی مخدر هستند استفاده نکنید زیرا این محصولات ممکن است باعث وخیم تر شدن شرایط شما شود.

استفاده از این دارو برای مدت طولانی یا تکرار ممکن است منجر به عفونت جدید پوست ناشی از قارچ یا مخمر شود. اگر متوجه علائم عفونت جدید شدید ، یا اگر عفونت فعلی شما بهتر نشده یا بدتر شده است ، سریعاً به پزشک خود بگویید.

رخ دادن واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو،نادر است. اما در صورت مشاهده هرگونه علائم یک واکنش آلرژیک جدی ، فوراً به پزشک معالج مراجعه کنید ، از جمله: بثورات پوستی ، خارش / تورم (به خصوص صورت / زبان / گلو) ، سرگیجه شدید ، مشکل در تنفس.

ژل کنتراکتیوبکس

این یک لیست کامل ازعوارض جانبی احتمالی نیست. اگر متوجه تأثیرات دیگری شدید که در بالا ذکر نشده است ، با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید.

باکتروبان

اقدامات احتیاطی پماد موپیروسین

قبل از استفاده از موپیروسین ، در صورت حساسیت به پزشک یا داروساز خود بگویید. یا اگر آلرژی دیگری دارید این محصول ممکن است حاوی مواد غیرفعال باشد (مانند پلی اتیلن گلیکول موجود در برخی مارک ها) ، که می تواند باعث واکنش های آلرژیک یا سایر مشکلات شود. برای اطلاعات بیشتر با داروساز خود صحبت کنید.

قبل از استفاده از این دارو ، تاریخچه پزشکی خود ، به ویژه در مورد بیماری کلیوی را به پزشک یا داروساز خود بگویید

قبل از جراحی ، در مورد کلیه محصولاتی که استفاده می کنید (از جمله داروهای با نسخه ، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) به پزشک یا دندانپزشک خود بگویید.

در دوران بارداری ، این دارو فقط در مواردی که به وضوح مورد نیاز باشد ، باید استفاده شود. در مورد خطرات و فواید آن با پزشک خود صحبت کنید.

مشخص نیست که آیا این دارو به شیر مادر منتقل می شود یا خیر. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

قیمت پماد موپیروسین

تداخلات دارویی پماد موپیروسین

تداخلات دارویی  ممکن است نحوه عملکرد داروها را تغییر دهد یا خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این مقاله شامل تمام فعل و انفعالات احتمالی دارو نیست. لیستی از تمام داروهایی را که استفاده می کنید (از جمله داروهای بدون نسخه و نسخه های گیاهی بدون نسخه و گیاهان دارویی) را نگه دارید و آن را با پزشک و داروساز خود به اشتراک بگذارید. بدون تأیید پزشک ، دوز داروهای خود را شروع ، متوقف یا تغییر ندهید.

مصرف بیش از حد پماد موپیروسین

این دارو در صورت بلع ممکن است مضر باشد. اگر فردی بیش از حد تجویز کرده و علائم جدی از قبیل بیرون رفتن یا مشکل تنفس را دارد ، با شماره ۹۱۱ تماس بگیرید. در غیر این صورت ، فوراً با یک مرکز کنترل سم تماس بگیرید.

پماد فیبرینولایزین ((الایز)) چیست؟ | فیبرینولیزین

نکته بسیار مهم در پماد موپیروسین

این دارو را با دیگران به اشتراک نگذارید.

این دارو فقط برای شرایط فعلی شما تجویز شده است. بعداً برای عفونت دیگر از آن استفاده نکنید مگر اینکه پزشک به شما بگوید.

پماد موپیروسین

اگر یادمان رفت از پماد استفاده کنیم چه اقدامی انجام دهیم؟

اگر یک دوز از دست داده اید ، به محض یادآوری از آن استفاده کنید. اگر نزدیک زمان دوز بعدی است ، دوز از دست رفته را رد کنید. از دوز بعدی خود در زمان عادی استفاده کنید. دوز مصرف را دو برابر نکنید.

شرایط لازم برای نگه داری پماد موپیروسین

پماد را در دمای اتاق ذخیره کنید. تمام داروها را از کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید. دارو را در دمای اتاق و دور از گرما ، رطوبت و نور مستقیم در یک ظرف دربسته نگهداری کنید. از یخ زدگی خودداری کنید.

قیمت پماد موپیروسین

توجهات سوختگی

در زخم های سوختگی پماد موپیروسین بیشتر جهت کنترل ترشحات زخم و برای خشک کردن ترشحات زخم ها استفاده می شود.

معمولا همکاران گرامی توجه داشته باشید که در بیماران سوختگی پماد موپیروسین را خالی روی زخم نمالید.حتی الامکان پماد موپیروسین را با وازلین یا ویتامین آ قاطی کنید و سپس بر روی زخم قرار دهید.

برای کسب اطلاعات بیشتر و برای درمان در منزل اعم از انواع زخم سوختگی زخم بستر از بین بردن جای زخم با لیزر و دیگر خدمات پرستاری همچون تزریقات سرم تراپی با ما تماس بگیرید

۰۹۱۲۰۴۰۵۲۰۷

شهرابادی

منابع:

[wpdiscuz-feedback id=”gocjm3zcw7″ question=”لطفا بازخورد خود را اینجا بگذارید” opened=”0″]

https://www.mayoclinic.org/drugs-supplements/mupirocin-topical-route/proper-use/drg-20064924

https://www.webmd.com/drugs/2/drug-6180/mupirocin-topical/details

https://www.medicines.org.uk/emc/product/3365/smpc#gref

https://www.healthline.com/health/mupirocin-topical-ointment

https://my.clevelandclinic.org/health/drugs/20357-mupirocin-skin-cream-or-ointment

[/wpdiscuz-feedback]

محمدحسین شهرابادی

محمدحسین شهرآبادی دانشجوی پزشکی عمومی محقق و‌ پژوهشگر در زمینه زخم و سوختگی و استومی فعال در زمینه اموزش پیشگیری و درمان زخم و سوختگی و استومی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی ایران در رشته پرستاری سال ۱۳۹۳ کارشناس زخم بیمارستان مهر از سال ۹۳ تا ۹۸ مشاور کارشناس زخم در امور بیماران ضایعات نخاعی کارشناس زخم مرکز بهزیستی مولوی سال ۱۳۹۴ گذراندن طرح نیروی انسانی از سال ۹۵ تا ۹۷ در مرکز سوانح سوختگی شهید مطهری گذراندن کورس زخم و سوختگی و استومی در آکادمی لوهمن روشه در کشور المان سال ۲۰۱۷ مدرس و برگزار کننده دوره های زخم و سوختگی...

دیدگاهتان را بنویسید