روش های غلط در درمان زخم های فشاری یا زخم های بستر چیست؟
این مقاله ای که در ادامه اورده شده است حاوی تجربه 10 ساله در زمینه زخم بستر است و در مصاحبه با بیماران از ان ها استخراج شده است.
هر گونه استفاده از مطالب این مقاله بدون عنوان منبع، ممنوع بوده و رضایت نویسنده را در برندارد.
- عسل معجزه می کند. به زخم عسل بزنید.
- آب نمک
- زردچوبه
- روغن نارگیل
- شربت الومینیوم ام جی
- ائوزین
- پماد های پاکستانی
- دود عنبرنسارا
- ستفاده از بلوکه سیمانی داغ برای درمان زخم بستر و درد های ناشی از ان
و در اخر به دو سوال بسیار مهم راجع به زخم بستر جواب می دهیم:
ایا زخم بستر واگیر دار است؟
ایا زخم بستر کشنده است؟
در زیر نمونه های اشتباه درمان های خانگی زخم بستر را برای شما اورده ایم که هیچ مبنای علمی ندارند و نه تنها باعث التیام زخم نمی شوند، بلکه درمان زخم را به تاخیر می اندازند. منبع این درمان های اشتباه از گفت و گو با بیماران و سایت ویکی پدیا درباره زخم بستر برداشت شده است.
1- عسل معجزه می کند. به زخم عسل بزنید.
عسل دارای ویژگی ضدعفونیکنندگی است و استفاده از آن سبب بهبود زخم خواهد شد و خارش و درد را کاهش میدهد.
اما عسلی که در بالا نوشته شده است عسل های تولید شده شرکت های امریکایی می باشد که با اشعه UV فراوری شده است و از نظر پزشکی بالاترین استاندارد ها را دارد و مورد تایید اداره غذا و دارو می باشد نه عسل عطاری سر کوچه!
این جمله به صورت کامل و بنیادی غلط می باشد: (شما میتوانید مخلوطی از شکر و عسل را تهیه کرده (به مساوات) و به مقدار زیاد بر روی زخم قرار داده و آن را با پارچه تمیز پانسمان کنید. این کار باید هر روز انجام شود.)
لطفا از اقدام بالا خودداری کرده و زخم را اذیت نکنید. به یاد داشته باشید که هر چقدر زخم را بیشتر با پانسمان های متفاوت اذیت کنید زخم نیز نسبت به درمان مقاوم شده و کهنه تر می شود و شما را در درمان اذیت خواهد کرد.
2- آب نمک
شما باید زخم بستر را با آب شور تمیز کرده تا سلولهای مرده از بین بروند. مخلوط آب و نمک را تهیه کنید و سپس در آن دو قاشق نمک و یک فنجان آب بریزید و بعد از جوشاندن بگذارید تا خنک شود و بر روی زخم بستر بزنید.
جمله بالا را یکبار دیگر بخوانید و بخندید.
محققان و پژوهشگران نشسته اند و زحمت کشیده اند سرم شست وشو را تولید کرده اند.دیگر چه نیاز به اب نمک می باشد.
هیچ مقاله علمی تا به حال در موثر بودن نمک بر زخم منتشر نشده است.ما فقط از سرم در جهت شست و شو در زخم استفاده می کنیم نه بیشتر نه کمتر.
3- زردچوبه
ابتدا، زخم بستر را با آب و نمک شسته و سپس پودر زردچوبه را روی زخم بریزید و سپس پانسمان کنید. این کار را برای سه بار در روز انجام دهید.
مگر قرار است شما غذا بپزید و اشپزی کنید که زردچوبه بزنید. زردچوبه در کدام منبع علمی ثابت شده است که در زخم موثر می باشد.زرد چوبه به صورت خوراکی برای بدن مفید است و باید به صورات خوراکی جذب دشود اما زردچوبه برای درمان موضعی زخم های باز نباید استفاده شود.
4- روغن نارگیل
روغن نارگیل را به صورت ملایم و آرام بر روی زخم بزنید تا به عمق زخم نفوذ کند اما نباید به زخم آسیب برسانید.
این نیز اشتباه می باشد.به هیچ عنوان نباید درون زخم از مواد غیر استریل استفاده کرد.
مگر قرار است اشپزی کنید که به روغن احتیاج داشته باشید؟
یادمان باشد که روغن ها برای تهیه پماد ها و یا لوسیون هایی برای مصارف موضعی استفاده می شوند.
به هیچ عنوان درون زخم باز روغن نریزید.
5- شربت الومینیوم ام جی
بله درست شنیدید. هنوز هم عده ای باور دارن که شربت الومینیوم ام جی معجزه می کند.
این افراد می فرمایند که می فرمایند شربت معده یا شربت الومینیوم ام جی را داخل زخم بریزید سپس گاز بر روی ان قرار دهید و روزی چند مرتبه این کار را انجام دهید.
دقت داشته باشید که زخم باید ph مناسبی برای رشد و فعالیت فاکتورهای رشد داشته باشد. استفاده از هرگونه ماده ای که باعث شود ph این محیط را بر هم زند باعث توقف یا اختلال در رشد و ترمیم زخم می شود.
6- ائوزین
ائوزین یا همان قرمز خوشرنگ که به خاطر رنگش از کلمه یونانی ائوز یا سحربه خاطر رنگ ارغوانیش گرفته شده است نامگذاری می شود.
هنوز هم در ایران از این ماده برای درمان زخم بسشتر و به اصطلاح خشک کردن ان یا ضایعات تاولی بر روی پوست استفاده می شود.
به یاد داشته باشید هیچ زخمی با خشک نگاه داشتن درمان نمی شود.همه مراحل درمان زخم در محیط مرطوب انجام میشود.
با زدن ائوزین بر زخم علاوه بر اینکه زخم در درجات عمیق تبدیل به زخم عمیق تر می شود و سپس پاک کردن خود ائوزین از بستر زخم بسیار دشوار است.
علاوه بر موارد فوق خود ائوزین باعث به وجود امدن حساسیت در برخی از افراد می شود به همین دلیل است که مثرف این ماده در بیمارستان ها ممنوع شده است.
7- پماد پاکستانی
متاسفانه این مورد بیشتر در شرق کشور و به خصوص در استان سیستان و بلوچستان و زاهدان دیده می شود.
کسانی که زخم بستر دارند از پمادی که مصطلح به پماد پاکستانی است استفاده می کنند که هیچ گونه جنبه درمانی ندارد و این پماد گیاهی است.
لطفا اگر این مقاله را می خوانید و قصد استفاده از این پماد را دارید از به کار بردن ان در زخم باز و به خصوص زخم بستر خودداری نمایید.
8- دود عنبرنسارا
به تازگی دیده شده است که عده ای بر این باورند که دود عنبرنسارا یا پهن الاغ ماده خاصیت درمانی دارد.
بدون هیچ شک و شبه ای مشخص است که رواج این گونه شایعات باعث فروش بیشتر این محصولا شده و جیب عده ای را پرتر میکند.
در هیچ مقاله علمی تاثیر دود بر درمان زخم بستر اثبات و انجام نشده است تا برسد به عنبر نسارا.
لطفا و خواهشا از این گونه خرافات و اشتباهات نادرست عوام گرایانه، دوری کرده و باعث به خطر انداختن جان بیمار واطرافیان خود نشوید.
گاها مشاهده شده است که در حین رساندن دود حاصل از سوختن عنبر نسارا به زخم، در اثر بی احتیاطی بیمار زخم بستر نیز دچار سوختگی هم شده است.یعنی علاوه بر این که زخم بستر خوب نشده بیمار دچار سوختگی ناشی از زخم بستر نیز شده است.
9- استفاده از بلوکه سیمانی داغ برای درمان زخم بستر و درد های ناشی
بار ها بیمار و مراجعه کننده داشته ام که با قرار دادن بلوکه سیمانی داغ در زیر باسن خود سعی بر درمان بی حسی ناحیه کمر و درمان بی اختیاری ادرار و مدفوع و نیز جلوگیری از اسپاسم های بسیار شدید در پاها را داشته اند و علاوه بر این که درمان نشده اند نیز دچار سوختگی شده اند.
لطفا به هیچ عنوان این اقدام را انجام ندهید:
- به یاد داشته باشید اگر قصد انجام چنین کاری را دارید حتما با سوختگی های عمیق روبرو خواهید شد.
- این نکته را به یاد داشته باشید که زخم بستر پماد یا پانسمان قطعی ندارد که ما به مدت یک ماه استفاده کنیم و زخم بسترمان خوب شود.
- هر مرحله از زخم بستر یک درمان خاص دارد و هر مرحله از زخم، ماده مورد نیاز خود را می طلبد.
این مقاله به روز رسانی می شود.
ایا زخم بستر واگیر دار است؟
در جواب این سوال باید گفت که خیر.زخم بستر در اثر خوابیدن زیاد روی یک نقطه از بدن ایجاد می شود و هیچ ربطی به واگیر دار بودن ان به دیگر اعضا ندارد.
ایا زخم بستر کشنده است؟
بله اگر زخم بستر به موقع درمان نشود موجب سپت سمی (ورود عفونت به خون) می شود و باعث بستری شدن در بیمارستان شده و اگر به این قضیه توجه نشود بیمار فوت می کند.
تمامی زخم های بستر درمان می شوند اگر به موقع برای درمانشان اقدام شود.متاسفانه ما با مراجعینی سر وکار داریم که پس از گذشت چندین ماه از زخم بستر و بدتر شدن زخم به ما مراجعه می کنند و انتظار دارند که معحزه ای اتفاق افتاده و زخم سریع خوب شود.
یادمان نرود زخم بستر در طبقه بندی زخم های مزمن قرار می گیرد و درمان ان مستلزم هزینه و زمان زیاد می باشد.
خیلی ممنون از مقالات مفید و روشنگرتون
تشویقای شما مخاطبین عزیز دلگرمی ماست که مسیرمون و ادامه بدیم
سلام .قربون شکلت بشم اگه اطلاعات شما در مورد طب سنتی پایین هست بیشتر تحقیق کن در موردش / امیدوارم مقرضانه نظر نداده باشید .بهتراست بدانید دود عنبر نثارا برای زخمهای عفونی .برای عفونت واژن خانمها .برای عفونت سینوسها کاربرد داره و ثابت شده هست و حتی برخی کشورها مثل المان از ان با ترکیب یک نوع روغن گیاهی قرصی مخصوص دود کردن درست میکنند .من طرفدار پزشکی سنتی نیستم ولی هیچ وقت مثل شما با قاطیعت آن را رد هم نکرد ه ام چون خودم درگیر مریض داری هستم در طول این چند سال بیمارانی را دیده ام که علت بیماری انها در طب نوین تشخیص و یا درمان نشده است ولی بوسیله طب سنتی یا طب اسلامی تشخیص و درمان شد ه اند / موفق و پیروز باشید
سلام و عرض ادب.
لطفا مقاله علمی استفاده از دود عنبرنسارا را برای من بفرستید.
یه سوال دیگه هم داشتم.
عنبرنسارا به انگلیسی چی میشه؟
گفتید نمک در درمان زخم از اشتباهات است ما از سرم شستشو استفاده میکنیم تا حالا اسم سرم رو خواندی ( سدیم کلراید ) با یه سرچ ساده متوجه میشی سدیم کلراید همان نمک است پس دوست عزیز با قاطعیت همه چیز منکر نشید .ترکیب نمک تمیز البته به مقدار کم ( با آب جوشیده سرد شده ) و اینکه هرگز نمک ید دار استفاده نکنیم چون ید همراه نمک باعث تخریب سلولهای زخم میشه و درمان و ترمیم زخم را به تاخیر و یا متوقف میکند
سلام و عرض ادب.
شما هنوز تفاوت سرم و نمک و ید و بتادین رو نمیدونین…
شما را به خواندن بیشتر مقالات پزشکی تشویق میکنم.
موفق باشید