تریامسینولون ان ان
تریامسینولون

پماد تریامسینولون چیست؟

قبل از خواندن مقاله تریامسینولون این مطلب زیر را بخوانید.

به یاد داشته باشید ، این موارد و سایر داروهای دیگر را از دسترس کودکان دور نگه دارید.

هرگز داروهای خود را با افراد دیگر به اشتراک نگذارید ، و این داروها را فقط برای بیماری پوستی شما که توسط پزشک معالج شما توصیه شده است، استفاده کنید.

تمام تلاشها صورت گرفته است تا اطمینان حاصل شود كه اطلاعات ارائه شده توسط تیم ما دقیق ، به روز و كاملاً جامع باشند، اما هیچ تضمینی برای این امر وجود ندارد به دلیل اینکه هر روز مقالات تازه تر و ازمایشات گسترده تری در حال انجام است.

اطلاعات مربوط به داروهای پمادی داخل این مقاله، نه باعث تشخیص بیماران می شود ونه درمانی را توصیه می کند. اطلاعات دارویی کلینیک زخم التیام یک منبع اطلاعاتی است که برای کمک به پزشکان دارای مجوز مراقبت های بهداشتی در مراقبت از بیماران خود و یا خدمت به مصرف کنندگان این دارو به کار برده می شود.

مشاهده این اطلاعات  به عنوان یک مکمل ، و نه جایگزین برای تخصص ، مهارت ، دانش و قضاوت پزشکان مراقبت های بهداشتی طراحی شده است. عدم وجود اخطار برای داروی خاص و یا ترکیبی از دارو به هیچ وجه نباید تعبیر شود که نشان می دهد دارو یا ترکیب دارویی برای هر بیمار معینی ایمن ، مؤثر یا مناسب است.

پماد تریامسینولون
پماد تریامسینولون

کلینیک التیام هیچ مسئولیتی در قبال هر جنبه ای از مراقبت های بهداشتی که با کمک اطلاعات مندرج در این مقاله  فراهم می کند ، بر عهده نمی گیرد.

اطلاعات موجود در اینجا برای پوشش دادن کلیه موارد ممکن ، دستورالعمل ها ، اقدامات احتیاطی ، هشدارها ، اثرات جانبی، واکنشهای آلرژیک یا عوارض ناخواسته دیگر نیست.

اگر در مورد داروهای مصرفی سؤال دارید ، با پزشک ، پرستار یا داروساز خود مشورت کنید.

تریامسینولون چیست؟

پماد سیلور سولفادیازین (فلامکسین) چیست؟

موارد کاربرد تریامسینولون چیست؟

انواع اشکال تریامسینولون به چه گونه ای در دسترس است؟

طریقه استفاده از پماد تریامسینولون چگونه است

عوارض جانبی رایج ممکن است شامل موارد زیر باشد

موارد احتیاط استفاده از پماد تریامسینولون شامل چه چیزهایی می شود؟

برهم کنش این دارو با سایر داروهای دیگر شامل چه نکاتی است؟

در صورت مصرف بیش از حد دارو چه اقداماتی انجام دهیم؟

اگر یک دوز را فراموش کنم چه اقدامی انجام دهم؟

ذخیره سازی این دارو به چه شکل است؟

حالا با هم به اصل مقاله می پردازیم.

 

تریامسینولون چیست؟

تریامسینولون استروئیدی است که به کاهش التهاب در بدن کمک می کند.

شکل موضعی تریامسینولون (برای پوست) برای درمان التهاب و خارش ناشی از شرایط پوستی که به داروهای استروئیدی پاسخ می دهند ، استفاده می شود.

فرم خمیر دندان از موضعی تریامسینولون موضعی برای درمان زخم های دهان استفاده می شود.

فرم موضعی تریامسینولون نیز ممکن است برای اهدافی که در این راهنمای دارویی ذکر نشده است مورد استفاده قرار گیرد.

تریامسینولون ان ان
تریامسینولون ان ان

موارد کاربرد تریامسینولون چیست؟

 

از این دارو برای معالجه انواع شرایط پوست استفاده می شود (مثلاً اگزما ، درماتیت ، آلرژی ، بثورات). تریامسینولون تورم ، خارش و قرمزی را که در این نوع شرایط ایجاد می شود کاهش می دهد. این دارو کورتیکواستروئید با قدرت متوسط ​​و قوی است. قدرت و اثرگذاری دارو به طریقه مصرف شما بستگی دارد. برای جزئیات بیشتر در مورد قدرت محصول خود ، از داروساز خود بپرسید.

 

انواع اشکال تریامسینولون است؟

 

تریامسینولون یک گلوکوکورتیکوئید مصنوعی است.

پزشک ممکن است این دارو را برای شرایط حساسیت یا ایمنی مانند اگزما ، پسوریازیس ، آلرژی و زخم دهان تجویز کند.

 

این دارو  نخستین بار در سال 1958 توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) تصویب شد ، بنابراین مدت زمان طولانی است که از این دارو استفاده می شود.

پماد کالاندولا چیست؟

 

تریامسینولون هم به عنوان داروی عمومی و هم با نام تجاری موجود است. دوز و قدرت به نوع دقیق تریامسینولون تجویز شده و شرایط پزشکی بستگی دارد.

 

تریامسینولون موضعی در شکل کرم ، لوسیون ، پماد و اسپری موضعی موجود است.

نمونه هایی از موارد موضعی تریامسینولون

 

  • اسپری موضعی Kenalog
  • مایکاست (نیستاتین / تریامسینولون استونید)
  • تریدرم
  • تریامسینولون استونید (انواع مختلف)

متداول ترین نمونه های تزریقی تریامسینولون

 

  • Aristospan (triamcinolone hexacetonide)
  • Kenalog
  • Triesence
  • Triamcinolone acetonide (generic)
  • Zilretta

 

سایر مارک های رایج تریامسینولون

 

  • Nasacort (اسپری بینی)
  • خمیر دندان تریامسینولون

اشکال و دوزهای زیادی از تریامسینولون وجود دارد. دوز تجویز شده شما به عواملی مانند سن ، وزن و شرایط شما بستگی دارد.

طریقه استفاده از پماد تریامسینولون چیست؟

از این دارو فقط بر روی پوست خود استفاده کنید. از آن در صورت ، کشاله ران یا زیر بغل استفاده نکنید ، مگر اینکه پزشک از شما بخواهد این کار را انجام دهد.

دستان خود را بشویید و خشک کنید. قبل از استفاده از دارو ، ناحیه آسیب دیده را تمیز و خشک کنید. یک لایه نازک از دارو را روی ناحیه آسیب دیده بمالید و معمولاً روزانه 2 تا 4 بار یا طبق دستور پزشک خود را به آرامی مالش دهید. منطقه را نپوشانید ، بانداژ یا بسته بندی نکنید ، مگر اینکه پزشک شما توصیه کند. در صورت استفاده از پوشک در ناحیه تناسلی ، از پوشک تنگ یا شلوار چسبان استفاده نکنید.

کرم تریامسینولون
کرم تریامسینولون

پس از استفاده از دارو ، دستان خود را بشویید ، مگر اینکه از این دارو برای درمان دست استفاده کنید. هنگام استفاده از این دارو در نزدیکی چشم ،دهان وقسمتی که با محیط داخلی بدن در ارتباط است خودداری کنید زیرا این امر ممکن است اثرات جانبی بدی به همراه داشته باشد.

همچنین از مصرف این دارو در بینی یا دهان خودداری کنید. اگر دارو را در چشم ، بینی یا دهان خود به صورت ناخواسته استفاده کردید، با آب زیادی بشویید.

پماد آلفا چیست؟

 

از این دارو فقط برای شرایط تجویز شده استفاده کنید. بیش از حد مقرر از آن استفاده نکنید.

 

اگر وضعیت بیماری شما ادامه پیدا کرد و درمان نشد یا بدتر شد پزشک خود را مطلع سازید.

 

عوارض جانبی تریامسینولون چیست؟

 

  • در صورت بروز علائم واکنش آلرژیک: کهیر؛ تنفس دشوار؛ تورم صورت ، لب ها ، زبان یا گلو شما.
  • بدتر شدن وضعیت پوست شما.
  • قرمزی ، گرما ، تورم ، یا تحریک شدید هر پوست درمان شده.
  • تاری دید و اختلال در بینایی
  • قند خون بالا – افزایش تشنگی ، افزایش ادرار ، خشکی دهان ، بوی تنفس با عطرمیوه؛ یا
  • علائم احتمالی جذب این دارو از طریق پوست یا لثه های شما – افزایش وزن (به خصوص در صورت یا قسمت فوقانی صورت و قسمت تحتانی تنه) ، بهبودی آهسته زخم ، نازک شدن یا تغییر رنگ پوست ، افزایش موهای بدن ، ضعف عضلات ، حالت تهوع ، اسهال ، خستگی ، تغییرات خلقی ، تغییرات قاعدگی ، تغییرات جنسی.
  • کودکان می توانند مقادیر بیشتری از این دارو را از طریق پوست جذب کنند و احتمالاً عوارض جانبی مانند تأخیر رشد ، سردرد یا درد پشت چشم را به دنبال دارد. نوزادی که از این دارو استفاده می کند ممکن است دارای یک لکه نرم نرم باشد (قسمت بالای سر که جمجمه هنوز در کنار هم رشد نکرده است).
تریامسینولون ان ان
تریامسینولون ان ان

عوارض رایج تریامسینولون

 

  1. سوزش ، خارش ، خشکی یا تحریک دیگر پوست درمان شده؛
  2. قرمزی یا پوسته پوسته شدن در اطراف فولیکول های مو.
  3. قرمزی یا خارش اطراف دهان.
  4. واکنش پوستی آلرژیک؛
  5. علائم کششی؛
  6. آکنه ، افزایش رشد موهای بدن.
  7. نازک شدن پوست یا تغییر رنگ یا
  8. ظاهر سفید پوست (ناشی از پوشاندن پوست تحت درمان با یک باند محکم یا پوشش دیگر).
  9. سوزش ، خارش ، یا خشکی ممکن است زمانی ایجاد شود که این دارو برای اولین بار روی پوست استفاده شود. این نشانه باید طی چند روز از بین برود زیرا بدن شما با دارو تطبیق می یابد. در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از این تأثیرات ، فوراً به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.
تتراسایکلین چیست؟ | پماد آنتی بیوتیک | موارد مصرف | عوارض

به یاد داشته باشید که پزشک شما این دارو را تجویز کرده است زیرا او قضاوت کرده است که مزایای استفاده دارو بیشتر از خطر عوارض جانبی است. بسیاری از افراد با استفاده از این دارو عوارض جانبی جدی ندارند.

در صورت بروز هر یک از این عوارض جانبی بعید اما جدی ، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید:

علائم کشش ، نازک شدن پوست / تغییر رنگ ، آکنه ، رشد زیاد موها ، “برآمدگی مو” (فولیکولیت).

عفونت های پوستی با استفاده از این دارو می توانند بدتر شوند. در صورت عدم بهبود قرمزی ، تورم یا سوزش به پزشک خود اطلاع دهید.

به ندرت امکان پذیر است که این دارو از پوست به جریان خون جذب شود. این می تواند به عوارض جانبی بیش از حد کورتیکواستروئید منجر شود. این عوارض جانبی در کودکان بیشتر است و در افرادی که از این دارو برای مدت طولانی یا در مناطق زیادی از پوست استفاده می کنند. در صورت بروز هر یک از عوارض جانبی زیر ، فوراً به پزشک خود بگویید:

خستگی غیرمعمول / شدید ، کاهش وزن ، سردرد ، تورم مچ پا / پا ، افزایش تشنگی / ادرار ، مشکلات بینایی.

واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو بعید است ، اما در صورت بروز فوریت های پزشکی به دنبال آن باشید. علائم یک واکنش آلرژیک جدی ممکن است شامل: بثورات ، خارش / تورم (به خصوص صورت / زبان / گلو) ، سرگیجه شدید ، مشکل در تنفس باشد.

این یک لیست کامل از عوارض جانبی احتمالی نیست. اگر متوجه تأثیرات دیگری که در بالا ذکر نشده است ، با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید.

موارد احتیاط استفاده از پماد تریامسینولون

قبل از استفاده از تریامسینولون ، در صورت حساسیت به پزشک یا داروساز خود بگویید. یا به سایر کورتیکواستروئیدها (به عنوان مثال ، هیدروکورتیزون ، پردنیزولون). یا اگر آلرژی دیگری دارید این محصول ممکن است حاوی مواد غیرفعال باشد ، که می تواند باعث واکنش های آلرژیک یا سایر مشکلات شود. برای اطلاعات بیشتر با داروساز خود صحبت کنید.

پماد زینک اکساید zinc (روی)
تریامسینولون استوناید
تریامسینولون استوناید

قبل از استفاده از این دارو ، تاریخچه پزشکی خود را به پزشک یا داروساز خود بگویید ، به ویژه در مورد:

گردش خون ضعیف ، مشکلات سیستم ایمنی بدن.

در صورت وجود عفونت یا دردی که در منطقه وجود دارد ، مورد استفاده قرار نگیرد.

به ندرت ، استفاده از داروهای کورتیکواستروئید به مدت طولانی یا در مناطق زیادی از پوست می تواند پاسخ بدن به استرس جسمی را برای بدن دشوارتر کند. بنابراین ، قبل از جراحی یا معالجه اضطراری ، یا در صورت ابتلا به بیماری / آسیب جدی ، به پزشک یا دندانپزشک خود بگویید که از این دارو استفاده می کنید یا در طی چند ماه گذشته از این دارو استفاده کرده اید.

اگرچه بعید به نظر می رسد ، در صورت استفاده طولانی مدت این دارو ممکن است موقتاً رشد کودک را کند کند. مرتباً به پزشک مراجعه کنید تا قد کودک شما بررسی شود.

در دوران بارداری ، این دارو فقط در مواردی که به وضوح مورد نیاز باشد ، باید استفاده شود. در مورد خطرات و فواید آن با پزشک خود صحبت کنید.

مشخص نیست که آیا این دارو هنگام استفاده روی پوست به شیر مادر منتقل می شود یا خیر. سایر داروهای این کلاس وقتی از طریق دهان گرفته می شوند به شیر مادر منتقل می شوند. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

اختلال تریامسینولون با دیگر دارو

متخصصان مراقبت های بهداشتی شما (مانند پزشک یا داروساز شما) ممکن است از هرگونه فعل و انفعالات احتمالی دارویی آگاه باشند و ممکن است شما را در مورد آن نظارت کنند. قبل از بررسی ابتدا داروی هر دارویی را شروع نکنید ، متوقف یا تغییر دهید.

 

قبل از استفاده از این دارو ، تمام داروهای تجویز شده و غیر نسخه مانند داروهای گیاهی را که ممکن است استفاده کنید ، به پزشک یا داروساز خود بگویید ، به خصوص: کورتیکواستروئیدهایی که از طریق دهان مصرف می شوند (مثلاً پردنیزولون) ، داروهایی که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می کنند (مثلاً سیکلوسپورین).

پماد فیبرینولایزین ((الایز)) چیست؟ | فیبرینولیزین

این سند حاوی همه فعل و انفعالات امکان پذیر نیست. بنابراین ، قبل از استفاده از این محصول ، تمام کالاهایی را که استفاده می کنید ، به پزشک یا داروساز خود بگویید. لیستی از تمام داروهای خود را با خود نگه دارید و لیست را با پزشک و داروساز خود به اشتراک بگذارید.

در صورت مصرف بیش از حد دارو چه اقداماتی انجام دهیم؟

این دارو در صورت بلع ممکن است مضر باشد. اگر فردی بیش از حد تجویز کرده و علائم جدی از قبیل بیرون رفتن یا مشکل تنفس را دارد ، با شماره 115 تماس بگیرید. در غیر این صورت ، فوراً با یک مرکز کنترل سم تماس بگیرید.

تریامسینولون ان ان
تریامسینولون ان ان

نکته بسیار مهم:

این دارو را با دیگران به اشتراک نگذارید.

این دارو فقط برای شرایط فعلی شما تجویز شده است. بعداً برای سایر مشکلات پوستی از آن استفاده نکنید مگر اینکه پزشک به شما گفته باشد این کار را انجام دهید. در اون موارد، ممکن هست یک درمان دیگر نیاز باشد.

آزمایشات آزمایشگاهی و / یا آزمایشات پزشکی (مانند آزمایش عملکرد غده فوق کلیوی) ممکن است بطور دوره ای انجام شود تا پیشرفت شما یا نظارت بر عوارض جانبی بررسی شود ، به خصوص اگر از این دارو برای مدت طولانی استفاده می کنید یا آن را در مناطق بزرگی از بدن بمالید. برای جزئیات بیشتر با دکتر خود مشورت کنید.

تمام پزشکان خود را که از این دارو استفاده کرده اید (یا استفاده می کنید) مطلع کنید.

 

اگر یک دوز را فراموش کنم چه کنم؟

اگر یک دوز از دست داده اید ، به محض یادآوری از آن استفاده کنید. اگر نزدیک زمان دوز بعدی است ، دوز از دست رفته را نادیده بگیرید. از دوز بعدی خود در زمان عادی استفاده کنید. دوز مصرف را دو برابر نکنید.

تریامسینولون ان ان
تریامسینولون ان ان

ذخیره سازی این دارو به چه شکل است؟

  • در دمای اتاق بین 59-86 درجه فارنهایت (15-30 درجه سانتیگراد) به دور از نور و رطوبت نگهداری کنید.
  • دارو تحت هیچ شرایطی منجمد نشود.
  • این دارو را در حمام و مکان های مرطوب نگه داری نکنید.
  • تمام داروها را از کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید.
  • داروها را در طبیعت رها نکنید.
  • ان را داخل اب های جاری و یا سیفون توالت خالی نکنید.
پانسمان عسل چیست؟ خواص و موارد استفاده عسل برای زخم

کلینیک زخم التیام در تمامی مراحل درمان در کنار شماست.اگر زخم یا مشکل پوستی دارید کارشناسان زخم و پزشکان متخخص کلینیک می توانند شما را در رسیدن به درمان کامل راهنمایی کنند.

کافیست عکس زخم خود را در واتس اپ برای ما بفرستید تا به صورت رایگان ویزیت شوید و مسیر درست درمان به شما اموزش داده شود.

محمدحسین شهرابادی – کارشناس زخم و سوختگی

منابع:

https://www.webmd.com/drugs/2/drug-1456/triamcinolone-acetonide-topical/details

https://medlineplus.gov/druginfo/meds/a601124.html

https://www.rxlist.com/triamcinolone-ointment-drug.htm

https://www.healthline.com/health/triamcinolone

 

 

محمدحسین شهرابادی

محمدحسین شهرآبادی دانشجوی پزشکی عمومی محقق و‌ پژوهشگر در زمینه زخم و سوختگی و استومی فعال در زمینه اموزش پیشگیری و درمان زخم و سوختگی و استومی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی ایران در رشته پرستاری سال ۱۳۹۳ کارشناس زخم بیمارستان مهر از سال ۹۳ تا ۹۸ مشاور کارشناس زخم در امور بیماران ضایعات نخاعی کارشناس زخم مرکز بهزیستی مولوی سال ۱۳۹۴ گذراندن طرح نیروی انسانی از سال ۹۵ تا ۹۷ در مرکز سوانح سوختگی شهید مطهری گذراندن کورس زخم و سوختگی و استومی در آکادمی لوهمن روشه در کشور المان سال ۲۰۱۷ مدرس و برگزار کننده دوره های زخم و سوختگی...

این پست دارای 12 نظر است

  1. سعید سرخابی

    با تشکر از زحمات جناب آقای دکتر شهر آبادی
    مطالب مفیدی بود؛استفاده کردیم..

    1. محمدحسین شهرابادی

      سلام و‌درود بر شما.
      یپاس از شما که وقت گذاشتید و مطالعه کردید.

  2. رهگذر

    سلام و ادب
    پوست صورت بنده یک قسمتیش با کرم موبر بدجوری سوخته
    به حدی زخم بازه و اب و خون و ماده سبز و زرد رنگ روشو پوشوند
    کرم تریامسینولون رو بزنم خوب میشه؟

    1. امیرحسین مزینانی

      سلام دوست عزیز
      بستگی به میزان سوختگی داره لطفه عکس سوختگی تون رو برای ما در whatapp ارسال کنید همین طوز می تونید مقاله سوختگیبا کرم موبر رو برای کسب اطلاعات بیشتر بخونید
      اینم لینکش
      https://www.eltiyam.com/%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D9%88%D8%AE%D8%AA%DA%AF%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D9%88%D8%A7%D8%AC%D8%A8%DB%8C/

  3. نعمت کرمانی

    باسلام اینجانب از اسپری تاخیری استفاده کردام سوخته میخواستم بدونم چه پماد موضعی استفاده کنم

    1. امیرحسین مزینانی

      سلام
      لطفا با این شماره تماس بگیرید 09120405207

  4. زهره

    سلام دیابتی نوع دو دارم مدتیه دستام خارش داره و لک شده جای زخم و خراش میمونهچکار کنم

    1. امیرحسین مزینانی

      سلام دوست عزیز
      باید زخمتون برسی بشه
      همینطوری نیمشه نظر داد
      لطفا با این شماره تماس بگیرید 09120405207

  5. ادریس

    آیا ازاین پماد برالک های روی صورت میشه استفاده کرد

    1. امیرحسین مزینانی

      سلام ادریس عزیز
      مرسی که سوالتون از ما می پرسید
      باید خدمتتون عرض کنم که بستگی داره به اینکه
      اون لک ناشی از چی بوده باشه
      کجای بدن باشه
      شکل و رنگ لک چطوری باشه
      کسی که این لک داره چند سالش
      آیا کبد سالمی داره یا نه پس بنابراین لطفا پاسخ بدید به این سوالات تا بتونیم شما رو بهتر راهنمایی کنیم

  6. nili

    دکتر من برای از بین بردن جای بخیه بعد عمل بینی این پمادرو تجویز کردن تا کی باید استفاده کنم؟ با توجه به عوارضی که گفته شد استفاده از اون برای جای بخیه مشکلی ایجاد نمیکنه؟!

    1. امیرحسین مزینانی

      سلام خانم نیلی
      روزتون بخیر
      این سوال شما خیلی به شرایط شما بر میگرده
      اینکه وضعیت پوست بینی شما چطور هست بهتر که زیر نظر پزشک جراختون مشورت بگیرید امل اگر باز هم نیاز به کمک داشتید می توانید عکس بینیتون رو برای ما بفرستید تا بیشتر راهنماییتون کنیم
      شماره واتساپ
      09120405207

دیدگاهتان را بنویسید